Henri Kivioja

Henri Kivioja

Head Agile Coach, Ericsson Finland, Finland

Agile a Lean Product Ownership

V agilních a Lean organizacích je vlastník produktu klíčový koncept. V naší přednášce (z Ericsson Finland) Vám ukážeme, co jsme se naučili a jaké jsme získali zkušenosti při práci rozsáhlých týmů vlastníků produktů, řízení backlogu a strukturalizaci role vlastníka produktu celkově. Podíváme se na různé úrovně rychlosti dodání, oblast sběru požadavků a škálování vlastníka produktů na reálných příkladech. Objevili jsme také mnoho záludností, a ty budeme prezentovat také.

Další životně důležitou oblastí je agilita businessu, kolem které je celý tým vlastníka produktu vystavěn. Chtěli bychom Vám ukázat, jak u nás v Ericsson Finland přemýšlíme a realizujeme tyto aspekty při implementaci agilních a Lean praktik.

Prezentace ke stažení: PDF (1,16 MB)

O Henrim Kivioja

Henri má 10+ let zkušeností na velkých softwarových projektech a vývoji produktů v oblasti Telco. Jeho hlavní vhled pochází z aplikování různých teoretických postupů do praxe. Pracoval na různých pozicích ve velké organizaci zaměřené na R&D: jako vývojář, tester, koordinátor kvality, projektový a programový manažer a v současné době působí jako vedoucí agilní kouč, kde podporuje přes 30 agilních týmů při vývoji na několika lokalitách. Henriho současný zájem se dotýká teorie Flow a jak ji aplikovat na reálný život.