Pauli Mäki-Pollari

Pauli Mäki-Pollari

Product Owner, Ericsson Finland, Finland

Agile a Lean Product Ownership

V agilních a Lean organizacích je vlastník produktu klíčový koncept. V naší přednášce (z Ericsson Finland) Vám ukážeme, co jsme se naučili a jaké jsme získali zkušenosti při práci rozsáhlých týmů vlastníků produktů, řízení backlogu a strukturalizaci role vlastníka produktu celkově. Podíváme se na různé úrovně rychlosti dodání, oblast sběru požadavků a škálování vlastníka produktů na reálných příkladech. Objevili jsme také mnoho záludností, a ty budeme prezentovat také.

Další životně důležitou oblastí je agilita businessu, kolem které je celý tým vlastníka produktu vystavěn. Chtěli bychom Vám ukázat, jak u nás v Ericsson Finland přemýšlíme a realizujeme tyto aspekty při implementaci agilních a Lean praktik.

Prezentace ke stažení: PDF (1,16 MB)

O Pauli Mäki-Pollarim

Pauli v současnosti pracuje jako vlastník produktu na projektu Mobile Media Gateway a Media Resource System v Ericsson ve Finsku. V uplynulých dvou letech byl členem týmu pro agilní transformaci v Ericssonu. Pauli získal titul MSc v telekomunikacích a MBA v řízení projektové organizace. Má více než 20 let zkušeností v oblasti vývoje software od menších až po rozsáhlé projekty a také z oblasti programového managementu. Na počátku kariéry pracoval také jako dizajnér, vedoucí týmu, koordinátor kvality a školil inspektory podle metodiky CMM.