Cesario Ramos

Cesario Ramos

Scrum coach, Trainer, Agilix, Španělsko / Nizozemsko

Hrou na cestě k Agilitě (Agile Path)

Osvojovací postupy (cesty) začínají obvykle velkým očekáváním. Očekávání jsou poháněna výsledky, které vyzdvihují potřebu pro obchodní agilitu, a které ilustrují úspěch, jehož společnosti dosáhly díky adopci Agility. Skutečně, některé společnosti se výrazně zlepší, zatímco jiným se nepodaří naplnit jejich očekávání.

Agilní adopce je jedině tehdy možné, pokud samotní lidé vytváří nutné změny a tak se k nim zavazují a berou si je za své.

Avšak jak můžeme lidi začlenit do agility? Jak můžeme pomoci, aby lidé objevili nutné změny? Jak měříme postup (progress) vzhledem k cílům?

V této přednášce zažijete sílu gamifikace v osvojení si agility. Naučíte se, jak si hrát na cestě k agilitě (Agile Path) vytvářením:

  • Vyzývavých cílů
  • Jasných pravidel chování
  • Vytvoření transparentnosti vzhledem k cílům
  • Dobrovolné účasti

A tak se lidé zapojí, přijetí lze řídit a postup může vznikat.

Předpokládané znalosti: Zkušenosti s agilním osvojením

Co se naučíte: Naučíte se umění a síle „gamifikace“ v agilním osvojení. Cesta má 4 principy her, které například můžete použít při vlastní Agilní adopci. Pochopíte, co je třeba vytvořit k agilní adopci ve Vaší organizaci.

Prezentace pro stažení: PDF (4,40 MB)

O Cesario Ramosovi

Cesario pracuje jako agilní coach, školitel a Scrum master pro různé společnosti, vede management a vývojářské týmy na jejich “lean agile adoption journeys” (osvojení agilních a lean postupů). Cesario je autorem knihy EMERGENT-Lean agile adoption for an innovative workplace a často přednáší a přispívá o agilních námětech na mezinárodních konferencích a setkáních a je iniciátorem Agile Lean Europe Bathtub konference, kde se lidé mohou podělit a společně naučit online a zdarma o Scrumu, Agile a Lean myšlení. Cesario má více jak 14letou zkušenost v IT průmyslu, v různých rolích od agilního koučinku, školitele, vývojáře až po vedoucího architekta a product managera. Jeho zkušenosti v oblasti koučinku a školení v oblasti Scrum and Leadership a jeho solidný základ ve vývojářství mu umožňují kombinovat teorii s praxí a používat příkladů z praxe během jeho školení.