Dave Snowden

Dave Snowden

Zakladatel & Chief Scientific Officer, Cognitive Edge Pte Ltd, Velká Británie

Keynote: Odklon od metafor výrobního průmyslu v softwarovém vývoji

Většina jazyka, který agilní společenství používá, pochází z prostředí výroby, kde je potřeba vyrobit produkt dle specifikace. Jednoduše, když to děláme rychleji, anebo v kratších cyklech, nic se nezmění na lineární podstatě procesu. To je to, co vidíme až příliš často v typickém sprintu. Prezentace představí některé klíčové koncepty z přírodních věd, abychom je aplikovali v druhé generaci přemýšlení o agilitě. Bude obsahovat:

• Pochopení prostředí vývoje jako komplexního adaptivního systému. • Spolu evoluční přístupy k sběru požadavků a specifikaci požadavků. • Využití mikro příběhu k pochopení nevyslovených potřeb uživatelů. • Redukce rizika pomocí bezpečných experimentů před začátkem sprintu. • Kontinuální zpětná vazba v průběhu vývoje prostřednictvím zapojení celé komunity.

Prezentace bude obsahovat Cynefin framework, který nedávno Gartner Group identifikovala jako klíčový model pro IT operace a který je extenzivně používaný v prostředí agilní komunity.

Cílová skupina: CEO, management, produktový management, projektový management, softvérový architekt, Scrum týmy

Prezentace ke stažení: PDF (12,20 MB)

O Dave Snowdenovi

Dave je zakladatel a vedoucí výzkumník v Cognitive Edge. Jeho práce je celkově mezinárodní a pokrývá vlády a průmysl a jejich pohled na komplexní problémy týkající se strategie, rozhodování v organizacích a rozhodování vedoucích pracovníků. Je pionýrem vědeckého přístupu k organizacím, kde vychází z antropologie, neurovědy a teorie komplexních adaptivních systémů. Je populární a nadšený keynote přednášející v široké oblasti témat, známý svým pragmatickým cynizmem a ikonoklastickým stylem.

Dochází vyučovat na Universitu v Pretorii, Polytechnickou universitu v Honk Kongu a také přednáší na universitě ve Warwicku. Je vedoucím pracovníkem na institutu obrany a strategických studií Univerzity v Nanyangu a Civil Service Colleague v Singapuru. Jeho článek který napsal spolu s s Boonem, na téma Vůdcovství, se dostal na obálku Harward Business Review v Listopadu 2007 a také vyhrál cenu Akademie managementu za nejlepší článek od odborníka z praxe v témže roce. Předtím vyhrál speciální cenu Akademie za originálnost ve své práci o managementu znalostí. Je členem představenstva v několika akademických a odborných časopisech v oblasti managementu znalostí a vedoucí editor časopisu E:CO.

Původně pracoval pro IBM, kde byl ředitelem Institutu pro znalostní management a založil Centrum Cynefin pro komplexnost organizací. V tomto období byl vybrán IBM jako jeden ze šesti pozvaných myslitelů pro globální reklamní kampaň. Předtím pracoval v různých strategických a manažerských rolích v sektoru služeb.

Jeho společnost Cognitive Edge se snaží integrovat akademické přemýšlení s praxí v organizacích ve světě a je organizována jako síťový model s akademickými, vládními a komerčními organizacemi, nevládními organizacemi a nezávislými konzultanty. Je také hlavní architekt softwarového balíku SenseMaker® původně vyvinutý pro oblast boje proti terorismu a dnes využívaný také ve vládních a komerčních institucích pro zkoumání dopadů měření, znalostí o zákaznících/za­městnancích, znalostním managementu založeném na příbězích, strategické prozíravosti a řízení rizik.

Workshop: Jak využít Cynefin framework pro sběr požadavků