Francesco Degrassi

Francesco Degrassi

Školitel Lean Software Develoment, Itálie

Vytváříme software, na kterém záleží!

Úsilí při vývoji software ve velkých podnicích je obvykle zatíženo rizikem a obtížemi z důvodů komplexnosti organizace, lidských zdrojů a technologie. Tradiční přístupy (někdy pouze rebrandované jako „Agilní“) jsou neefektivní. Po úspěšné iniciativě vývoje velkého softwarového systému pro velkou ICT společnost v Itálii, v níž jsme zavedli principy a praktiky LEAN do vývoje software, a která přinesla velikou spokojenost jak pro klienta, tak také pro vývojový tým, sedli jsme si s vývojáři, abychom podrobně porozuměli tomu, co fungovalo a proč.

Ve své přednášce chci ukázat výsledky, kterých jsme tímto přístupem dosáhli, jak se výsledek lišil ve srovnání s s otatními projekty a chci se podělit o to, co jsme se naučili – jak pozitivní, tak i negativní – o spolupráci s klientem:

  • Vytvořit vztah vzájemné důvěry
  • Eliminovat odpad a maximalizovat dodanou hodnotu
  • Zaručit nefunkční požadavky, jako jsou bezpečnost, dostupnost a shoda s normami při průběžném dodávání,
  • Zavést odzkoušené metody lean a agile (Lean, XP, Continuous Delivery)

Prezentace je určená pro vývojáře, manažery a nákupčí v oblasti sw vývoje.

Prezentace pro stažení: PDF (17,80 MB)

O Francescu Degrassi

Francesco má více než 10 let zkušenosti s vývojem software se zaměřením na ICT Security, webové služby, procesy automatizace a dále v oblasti network managementu. Od roku 2008 vede pro Emaze Networks pobočku pro vývoj software, která navrhuje a vytváří zákaznická řešení pro největší ICT hráče v Itálii.

Francesco je aktivní v Lean Software Developmentu a agilních metodách přes několik let, aplikuje tyto metody ve své skupině, včetně spolupracovníků, vyššího managementu a klientů na cestě k neustálému zdokonalování.