Javier Perez Fernandez

Javier Perez Fernandez

Business Analyst, Scrum Master, Španělsko

Význam pochopení minimálního „užitného“ produktu.

„Dodáváme funkční software pravidelně, v intervalech od pár týdnů do několika měsíců, přičemž upřednostňujeme kratší interval“, „Jednoduchost, anebo umění maximalizovat objem práce, kterou není potřeba udělat, tvoří základ“, „Základní veličinou pro měření postupu prací je funkční software.“

Toto jsou tři agilní principy, které jsou základem pro vývoj minimálního produktu. V mé studii bude prezentováno, co se stalo v týmu, který tyto principy nedodržoval. Tým měl následující charakteristiku:

  1. Všichni členové týmu kromě scrum mastra byli ve společnosti noví.
  2. Cílem týmu bylo vyvinout nový komponent pro vyhledávání.
  3. Vlastník produktu neznal scrum a neměl znalosti o vyhledávačích.
  4. Vývojáři neměli předešlou zkušenost s agilitou.
  5. Jeden z vývojářů měl velkou zkušenost s elastic search.
  6. Scrum master byl nezkušený.

Nejprve se podíváme, které akce udělal scrum master a jak tyto ovlivnili tým, abychom pochopily celý příběh. Identifikujeme chyby organizace a chyby scrum mastra a odpovíme na tyto otázky:

Jaké problémy měly být identifikovány? Jaká byla varování, která měl scrum master vidět? Co mohlo být vykonáno lépe?

Prezentace pro stažení: PDF (0,49 MB)

O Javieru Perez Fernandezovi

Javier rozvinul většinu své kariéry ve Španělsku, kde pracoval nejprve jako programátor a poté analytik v modelu klasického projektového managementu. Jeho velkým úspěchem byl přesun do Berlína, kde měl možnost se stát Scrum Master v multikulturním týmu vývojářů, v němž žádný člen neměl zkušenosti se scrumem. Javier nesl plnou odpovědnost jako certifikovaný scrum master v rozvoji týmu a byl tvůrcem změn v organizaci. Po roce Javier pomohl čtyřem různým týmům v jejich agilním postupu, používal různé techniky, v nichž objevil agilitu jako vášeň. Javier věří, že lidské chování a týmová dynamika jsou klíčovými faktory k úspěchu každého projektu. Javier má titul „master in computer science“ na Universitě Pontificia Comilla v Madridu.