Luis Gonçalves

Luis Gonçalves

Agile Coach, Co-Author, Speaker and a Blogger, Portugalsko

Vytvoření vysoce výkonnostních týmů v agilním kontextu.

Schopní jednotlivci jsou důležití, ale nejsou všechno (máte-li ve skupině několik vynikajících jednotlivců, nemusí to znamenat, že jsou tým). Multiznalostní týmy jsou důležité, ale nejsou dostačující. Výborná vize společnosti je důležitá, ale nikoliv nejdůležitější. Skvělé technické postupy, jako CI prostředí jsou důležité, ale také nejsou to nejpodstatnější.

V mé prezentaci vám předvedu, kdy mít multiznalostní tým už také není dostačující. Existuje několik aspektů, které je třeba vzít v úvahu při vytváření vysoce výkonnostních týmů. Vysvětlím vám správný způsob, jak založit týmy, a jak vytvořit vizi týmu, která povede k růstu, a bude udržovat stabilní produkci. Také vám vysvětlím různé fáze formování týmu, a jaký mají vztah k praktikám Scrumu, například když učíme co a kdy, a v neposlední řadě … jak pomáhat týmům předávat si znalosti mezi sebou.

Chcete vědět, jak všechny tyto střípky zapadají do sebe, aby následně vytvořily vysoce výkonnostní týmy? Přijďte tedy a poslechněte si mou přednášku: „Jak vytvářet vysoce výkonnostní týmy?“

Prezentace ke stažení: PDF (6,60 MB)

O Luisi Gonçalves

Pracuje v software průmyslu od roku 2003 a praktikuje agilitu od roku 2007. Je zkušeným odborníkem v integrování sekvenčních projektových fází, jako je třeba lokalizace, do Agilních rámců a v zavádění agilních postupů v různých organizacích a v různých kontextech.

Luis je spoluautorem knihy: “Getting Value Out of Agile Retrospectives” a je spoluzakladatel skupiny MeetUp v Mnichově, v Německu, která se nazývá High Performing Teams. Luis a jeho spolupracovníci vytvořili tuto skupinu s vizí definovat budoucnost managementu a vůdcovství (Define the Future of Management and Leadership). Cílem skupiny je společně vyvinout různé myšlenky anebo teorie a vyzkoušet je v profesionálním životě.