Mariusz Sieraczkiewicz

Mariusz Sieraczkiewicz

Kouč, přednášející, školitel, autor. BNS IT, Polsko

Strukturované dovednosti (a nejenom) pro technické vedoucí

Lídrem se nerodíte. Nebyli jste připravováni jím být, ale byli jste vybráni, abyste se jím stali. A pak se všechno změnilo. Nyní musíte dobře komunikovat, smlouvat, medializovat, usnadňovat a motivovat. Slyšeli jste, že musíte být sloužící vedoucí, musíte upřednostňovat spolupráci před vyjednáváním smlouvy, lidi před procesy, ale… vy si myslíte: „Co tedy krucinál mám přesně dělat?“ Většina pouček pro vedení je pouze obecná, nejasná a nestrukturovaná. Pokud je vám tato situace známá, je tohle přednáška pro vás.

Budeme hovořit o základních měkkých dovednostech ve strukturovaném způsobu. Uvidíte mnoho schémat, diagramů, algoritmů a závislostí, které jste si dosud neuvědomovali. Tímto způsobem pochopíte a stane se vám známý neujasněný „soft“ svět pro lidi levé hemisféry (lidí, kteří raději myslí analyticky).

O čem tedy budeme mluvit?

  • Jak řešit těžké (konfliktní) situace.
  • Jak najít řešení problému.
  • Jak řídit efektivně meetingy způsobem, který vám dosud nikdo neřekl.

Pro koho je přednáška:

  • Techničtí vedoucí, vedoucí týmu, anebo jiní vedoucích v softvérovém vývoji. Technici (vývojáři, testeři, ux designéři), aby měli základní představu, jak soft dovednosti mohou být v jejich práci velmi důležité.
  • Vedoucí a technici, kteří mají zájem rozvíjet své soft skills.

Prezentace pro stažení: PDF (4,40 MB)

O Mariuszovi Sieraczkiewiczovi

Mariusz je software profesionál déle než 10 let. Nadšeně se učí ze zkušeností, které se týkají skutečných softvérových projektů. Jako školitel a konzultant pracuje se špičkovými týmy na technické dokonalosti, na agilitě procesů a na čistém kódu. Spolupracuje na hloubkovém průzkumu kritických faktorů úspěšnosti v softvérovém vývoji. Navíc k tomu, Mariusz publikoval desítky článků v časopise Software Developer Journal a v polském časopise The Programist.

Jeho motto je „ve většině případů je to o lidech“, což podněcuje jeho zacílení na komunikaci a týmovou spolupráci. Jeho doménová specializace je: Telco, Finance, Pojišťovnictví, Výroba a E-commerce.