Michal Vallo

Michal Vallo

Agile Coach, Trainer, Manager and CEO, Aguarra, Česká a Slovenská republika

4 vrstvy Agility pro organizace & Případové Studie

Tak, jak se stává slovo Agile módním „buzzwordem“, víc a víc společností prezentuje, že alespoň agilní techniky vyzkoušeli. Vidíme mnoho transformačních projektů, které jsou prohlášeny za agilní, a které mají jenom velice málo společného s Agilitou, anebo je Agilita zneužita jako reklamní anebo prodejní známka.

Ve své prezentaci chci diskutovat rozdíl mezi agilní adopcí a agilní transformací. Podíváme se společně, které jsou nejdůležitější věci pro každou transformaci – na 4 vrstvy Agility, a proč jim musíme rozumět. Ukážeme si, jak špatné očekávání můžou zazdít celý transformační projekt. Zaměříme se na roli managementu v průběhu procesu transformace, ukážeme si důležitost spolupráce rolí napříč organizací, jak plánovat transformaci a jaké by mohli být možné KPI.

Účastníci se naučí, jaké jsou aspekty agilní transformace, které je potřeba zvážit před začátkem, aby mohla být transformace úspěšná.

PŘÍPADOVÉ STUDIE: Podělím se o zkušenosti z transformačních projektů. Na skutečných příkladech prodiskutujeme, co se podařilo a co nikoliv – z pohledu strategie organizace, financí a také provozu a vývoje.

Prezentace ke stažení: PDF (2,30 MB)

O Michalovi Vallo

Michal vedl první Scrum projekt v České republice. Má více než 17 let zkušeností v managementu technologických společností a projektového řízení. Věnuje se podpoře organizací při adopci agilních technik pro řízení technologických společností a agilní transformaci. Založil kompetenční a certifikační centrum agilních metodik Aguarra a rozvíjí česko-slovenskou komunitu nadšenců pro agilní metodiky Agilia. Rád cestuje a navštěvuje inovativní společnosti po celém světě. Michal je absolventem Vysoké školy dopravy a spojů v Žilině, obor elektrické inženýrství a titul MBA získal na Open University Business School v Milton Keynes v Anglicku.