Stephanie Gasche

Stephanie Gasche

Kouč agilních technik, borisgloger, Austria

Zkušenosti z agilní transformace ve velké energetické společnosti.

Na podzim roku 2012 byla firma borisgloger vyzvána, aby přeměnila jednu z největších německých energetických společností na agilní. To, co začalo s jedním transition týmem, a dvěma velice rozdílnými pilotními týmy, se rychle rozrostlo na tři, potom na osm a nakonec dvanáct Scrum týmů, včetně škálované organizace s týmem Scrum Mastrů a týmem vlastníků produktu. Tato presentace vám popíše roční zkušenosti získané při pokusu změnit hierarchickou společnost na agilní.

Pohledem Agilního kouče na tuto implementaci, přednáška ukáže konkrétní vhodné praktiky a odpoví Vám na následující otázky: Jaký je nejlepší způsob implementace agilních metod, když se vztahuje na několik společností, projektový management a IT současně? Jak nejlépe vybrat správnou osobu a sestavit Transition tým? Jak je možné vytvořit postupně 12 týmů za 12 měsíců? Jaká jsou úskalí a poučení z transformace hierarchické společnosti na agilní? Která jsou důležitá KPI, k čemu slouží a jaké je jejich použití při měření úspěchu transformačního procesu?

Moje nedávné zkušenosti mě poučily, že zavedení agility do vysoce politicky organizovaných struktur je těžké, ale je to možné. Klíčové aspekty úspěchu transformace jsou pevné vedení na manažerské úrovni, agilita a několik lidí, kteří jsou už unavení z nekonečného status quo a jsou skutečně odhodláni ho změnit.

Prezentace pro stažení: PDF (7,80 MB)

O Stephanie Gasche

Stephanie Gasche studovala Anglický jazyk, historii a Mezinárodní obchodní management ve Velké Británii a Francii. Stephanie pracuje pro firmu borisgloger v Rakousku a Německu jako asistující člen Scrum týmu a pomáhá pochopit lépe role v procesu a struktuře agilní organizace. Stephanie píše svůj blog, kde uvádí agilní typy a metody, které používá: http://borisgloger.com/…anie-gasche/