Brian Wernham

Brian Wernham

Delivery Lead for Universal Credit Identity Assurance, Department for Work and Pension, Author of the book Agile Project Management for Government, UK

Agile Project Management for Government

Strategie pro IT projekty vlád Velké Británie a Spojených Států Amerických předepisují jako svůj cíl používání agilního projektového managementu na všech velkých IT projektech. Implementace agility znamená víc, než jenom příklad užití agilních metod. Brian Vám ve své přednášce popíše dopady na vůdcovství ve světle úspěšných případových studií agilních vládních projektů ve světě.

Prezentace ke stažení: PDF (1,32 MB)

O Brianu Wernhamovi

Brian má více než 30 let zkušeností s adaptivním vedením projektů. Působí jako nezávislý konzultant jak ve veřejném, tak v soukromém sektoru. Má rozsáhlé mezinárodní zkušenosti z působení v USA, Velké Británii, Kanadě, Hong Kongu, Německu a při off-shore vývoji v Bangalore. Brianova první kniha, Agilní projektový management pro vládu, byla nedávno vydaná v nakladatelství Maitland and Strong.

V době, kdy pojem “agile” byl poprvé zhmotněn, Brian již více než 10 let úspěšně vedl iterační, adaptivní projekty na obou stranách Atlantiku. Pracoval jako programový manažer a má zkušenosti s implementací projektů a také znalosti souvisejícího mezinárodního výzkumu. Jako konzultant pracoval pro hlavní strategické mezinárodní organizace, jako jsou Gartner Group, National Audit Office v Londýně a Seer Technologies v Severní Karolíně. Jeho rozsáhlé zkušenosti z veřejného sektoru zahrnují Department pro mezinárodní rozvoj Světové banky, OSN (Ženěva) a také místní instituce veřejné správy.

Brian je člen Asociace pro projektové řízení, člen BSC a absolvent MBA na Henley Management College. Aplikuje přístupy adaptivního plánování jako kapitán jachty a náruživý lyžař ve volném terénu. V současnosti působí jako konzultant pro vládu Velké Británie v Londýně.