Tomáš Tureček

Tomáš Tureček

Lean a Agile Coach, Tieto Czech, Czech Republic

5 kroků k tomu, jak získat více koláčů a zábavy za méně snahy

Klíčové přínosy Agilních přístupů jsou doručení hodnoty zákazníkovi s menším úsilím a shonem, s udržitelnějším pracovním zatížením a to vše při vyšší kvalitě dodávky. Toto je to, co činní zákazníka, ale i vývojový tým šťastnými, že ano?! Jak ale můžeme tohoto stavu dosáhnout? Jak implementovat Agile/Lean napříč celým firemním řetězcem lidí a oddělení dodávajících hodnotu zákazníkovi? Jediným trvale udržitelným způsobem je změnit myšlení a zvyky lidí a provést změnu celé firemní kultury s napojením na podnikovou strategii. Nezbytnou součástí této změny kultury je otevřená komunikace informací napříč firmou (ne jen pro vyvolené manažery) a otevřená spolupráce se společným cílem. Takový krok je ale dlouho trvající počin, který není jednoduchý, jak můžeme vidět u jakékoliv transformace firmy. V tomto příspěvku se s vámi podělíme o naše zkušenosti z koučování týmů směrem k jejich samostatnosti a kultuře zlepšování. Zkušenosti zahrnující nejen specifika našeho přístupu, ale i používané nástroje, které jsme si vyvinuli.

Prezentace ke stažení: PDF (14,7 MB)

O Tomášovi Turečkovi

Tomáš Tureček zastával v posledních 15 letech různé IT role od technických rolí ve vývoji software, přes vedení projektů až po práci se zákazníky. V současnosti působí ve společnosti Tieto jako Lean a Agile kouč. V oblasti Lean a Agile má více než 6 let zkušeností, kdy koučoval a mentoroval desítky projektů v distribuovaném mezinárodním prostředí.

V roce 2010 Tomáš obhájil doktorský titul v oblasti informatiky na VŠB Technické Univerzitě v Ostravě, kde také přes 9 let přednášel o vývoji a údržbě softwaru a stále s univerzitou aktivně spolupracuje. Tomáš mimo jiné přispívá do různých komunit, píše blogy, organizuje workshopy v oblasti měkkých technik a hovoří na prestižních mezinárodních konferencích.