Zdeněk Fiedler

Zdeněk Fiedler

Product Management Lead in EmbedIT, Česká republika

Od požadavku k hodnotě

Implementace agilních principů ve velkých softwarových společnostech je obvykle snadno přijímána a setkává se se širokou podporou. Naráží však při obhajobě alokace zdrojů a výdajů, kdy vyšší prioritu vždy obdrží „skutečné“ projekty.

Jak tedy udělat z implementace agilních principů „skutečný“ projekt? Co jsou zásadní nástroje, pomocí kterých je možné management společnosti přesvědčit, že Agile není jen princip, ale způsob generování hodnoty?

O Zdeňkovi Fiedlerovi

Zdeněk v současnosti vede oddělení Product Management ve společnosti EmbedIT, kde má na starost řízení product owners odpovídajících za klíčové softwarové produkty jedné z velkých finančních skupin. V IT pracuje již více, než 10 let, v oblastech vývoje software a řízení projektů.

Zdeněk dokončil inženýrské studium v oblasti IT na Vysokém učení technickém v Brně a nadále udržuje úzké vazby s univerzitami jako zvaný přednášející a různými komunitami díky přednáškám na mezinárodních konferencích. Silnou vazbu s Agile získal prostřednictvím let strávených úspěšnými implementacemi agilních principů při vývoji software a projektovém řízení v různých společnostech a projektech.