Adam Michalczyk

Adam Michalczyk

Agile Coach, Allegro Group, Polsko

Nedělám chyby, učím se

Pokud se podíváme na společnost v e-commerce business, která se mění tak rychle, že nemůžete skutečně plánovat funkce na měsíce – někdo by řekl, buďte agilní. Pokud však máte více jak 800 IT inženýrů a více než 3000 zaměstnanců po celé Evropě, pak není tak lehké stát se Agilním podnikem. Ale přece – pokud pochopíte, že skoro všechna hodnota pocházejí od uživatele, tj. z peněženky běžného uživatele internetu – pak neexistuje jiná možnost než neustálá změna, a v takovém případě je odpovědí Agile.

Allegro Group udělalo rozhodující krok před třemi lety a stále ještě necítíme pevnou půdu pod nohama. Začínáme vidět, že Agilita není jenom o bezpečném místě, ale více o učení a o ocenění stálých změn.

Tato přednáška popíše krátce příkladnou studii adopce Agility na úrovni organizace s důrazem na evoluční kulturu a positiva a negativa přeměny a její taktiky.

Přecházíme od použití vodopádu k Agile s užitím Scrum, ale znovu a znovu nalézáme “waterfall” (vodopád) v našem procesu, v našich nástrojích a co je nejhorší, v našich myslích. V mém příspěvku se s vámi podělím o použitých strategiích, které jsou pomocné v procesu být víc agilní a tudíž více produktivní.

V mém příkladu se zaměřím na UX a jak být víc znalý zákaznických potřeb. Začíná se s jednoduchou funkčností, ale pak si uvědomíte, že nakonec celá společnost se bude muset zaměřit do hloubky na hodnotu zákazníka.

Po všech nezdarech a obtížích na “Agilní cestě” vám řeknu – stojí to za to. Zapojením každého v organizaci do tvorby výsledku a jeho zájem stojí za každé úsilí.

Prezentace ke stažení: PDF (17,20 MB)

O Adamu Michalczykovi

Adam je nadšenec Lean a Agile procesů a pevně věří, že pokud je tvořen proces logicky s rozumem a Lean principy, potom docílíme produktivního týmu. V posledních čtyřech letech pomáhá týmům mít co nejlepší pracovní zkušenost, jak je jen možné. Je jedním z klíčových hráčů v Allegro Scrum Group, které agilní techniky uplatňuje. Momentálně koordinuje práci Scrum Mastrů ve firmě v segmentu marketplace. Žije v Toruni a rád tráví čas s jeho milovanou dcerou a ženou. Zajímá se rozvoj mysli a meditaci.