Christof Braun

Christof Braun

Certified Scrum Master a licenced Management 3.0 trainer, Manageagile, Německo

Ukažte mi peníze, anebo jak platit zaměstnancům v agilních organizacích

Teď, když se Vaše týmy organizují sami a dodávají zákazníkovi hodnotu v každém sprintu, je Vám zřejmé, že každoroční hodnocení výkonu manažerem není to správné. Finanční pobídky můžou být dokonce kontraproduktivní. Avšak zvýšení platu se očekává a HR chce od Vás vědět, kdo dostane kolik. Tato prezentace bude pojednávat o tom, jak účtovat výkon týmu ale také jak uznat přínos jednotlivců, jak dosáhnout férovost v diskusích o dostupném rozpočtu a jak odměňovat ale ne pobízet.

Prezentace ke stažení: PDF (2,10 MB)

O Christofovi Braunovi

Christof pracoval více než 30 let v softwarovém vývoji, z čeho více než 20 let ve vedoucích pozicích. Tato zkušenost ho utvrdila v názoru, že agilní hodnoty a metody jsou nejlepší přístup k řešení komplexních výzev, které se objevují v moderních softwarových společnostech.

Jako kouč agilních technik a managementu a IT konzultant, Christof pomáhá organizacím s přechodem k agilitě a s položením základů organizační kultury založené na základních hodnotách agility. Koučuje Scrum Mastry, Vlastníky produktů a vývojové týmy ale také manažery a HR protože potřebují porozumět jak z agility benefituje celá organizace a musí spíš podporovat než překážet transformaci.