Samuel Mikel Bowles

Samuel Mikel Bowles

Vice President, Mutually Human, USA

Promarněné zkušenosti – Cestou k LEAN bez obětování radosti

Inženýři vyvinuli postupem času postupy a nástroje pro identifikaci a řízení technického dluhu, proto návrháři musí postupovat stejně. Designový dluh může být stejně tak nebezpečný pro firmu, v níž pracujeme, a bývá doposud mnohdy ignorován v průběhu přechodu týmů na lehčí metody, jako je Agile, Scrum nebo Kanban.

Kratší iterace nevedou automaticky k lepším výsledkům. Lean UX může po sobě zanechat spousty zmařených zkušeností, zanesených “plevelem”, který se nikdy nepodaří odstranit. V této prezentaci Samuel řekne příběhy a poskytne praktické postupy ze své praxe, jak s využitím Lean principů omezit plýtvání zatímco obhájíme radost a požitek z tvorby.

Stejně jako Taiichi Ohno, tvůrce Toyota Production System, přímo varuje – Lean metody nesprávně užité ”způsobují různé problémy”. V této přednášce poukážeme na řadu neúspěchů a možných řešení, jak lze nezdary obejít jako vyrovnaný tým designérů, vývojářů a byznys vlastníků.

Prezentace ke stažení: PDF (45 MB)

O Samuelu Mikes Bowleovi

Samuel je Vice President firmy Mutually Human. V této pozici je zodpovědný za uvádění, řízení a rozvoj softvérových postupů společnosti, včetně prodeje, náboru talentů a strategické iniciativy. Samuel často přispívá svoji expertízou jako asistující instruktor pro Cendall College of Art & Design a West Michigan Center for Arts and Technologies. Pomáhá jako poradce pro start/up zdravotní péče v Chicagu, Human Practice a prezentuje na mezinárodní úrovni, jak využít Agile a Lean pro praxi v návrhu uživatelské přístupnosti.

Samuel věří, že tato přednáška bude přínosná pro posluchače, protože vysvětluje, jak designéři a vývojáři mohou pracovat spolu více efektivně. Speciálně poukazuje na koncept “designového dluhu” a jeho vazby k technickému dluhu a k nástrojům, které mohou být použity k omezení negativního dopadu, který může mít vliv na tvorbu software.