Suzanne Robertson

Suzanne Robertson

Principal and Founder, The Atlantic Systems Guild, Velká Británie

Odhalení podstaty problému – jak najít to, co Vaši klienti opravdu potřebují?

S využitím software můžeme vyřešit téměř jakýkoliv problém. Problémem ale je, že vždy nevíme, jaký vlastně máme doopravdy problém. Ve své prezentaci Suzanne demonstruje, jak najít skutečný problém a jak se podívat na současnou implementaci z nadhledu – anebo také na Vaši příští implementaci – a najít skutečnou byznys podstatu. Mezi problémem a řešením je rozdíl. Příliš často implementujeme brilantní řešení, abychom zjistili, že jsme řešili nesprávný problém.

Agilní procesy, a stejně tak i víc tradiční postupy, by měli řešit správné problémy. Tato prezentace je o hledání příčin problémů bez ohledu na použitou vývojovou techniku, a také o tom, jak Vaše aktivity pro správu požadavků mohou objevit základní podstatu – správný problém k řešení.

Nejčastější stížností od byznys analytiků je, že jejich klienti vždy prezentují své problémy ve formě řešení. Namísto vývoje takto navrhovaného řešení Vám ukážeme, jak s trochou přemýšlení můžete zjistit, co je požadováno doopravdy.

Cílová skupina: Prezentace je určená pro byznys analytiky, vývojáře, vlastníky produktu, a další zúčastněné strany, které mají zájem, aby dostali správné řešení.

O Suzanne Robertson

Suzanne je spoluautorkou knihy Mastering the Requirements Process, průvodce pro hledání požadavků a jejich zápisu tak, aby byly srozumitelné všem zúčastněným stranám. Suzanne pracuje s organizacemi na aplikaci inovačních technik a čerstvých nápadů v celém jejich systému vývoje. Její práce také obsahuje výzkum a poradenství v managementu, sociologii a technologických aspektech požadavků. Výstup jejího výzkumu a zkušeností je Volere, proces správy požadavků, šablony a techniky pro zhodnocení kvality požadavků a jejich specifikaci. Suzanne je autorkou mnoha prezentací o systémovém inženýrství. Je členkou IEEE a British Computer Society, kde předsedá pracovní skupině Requirements Engineering Specialist. Mezi Suzanniny zájmy patří láska k opeře, vaření, lyžování a hledání zajímavých věcí.

Workshop: Jak získat požadavky správně – technika Volere (anglicky)