Vladimir Ivanov

Vladimir Ivanov

Konsultant, školitel, IPMA B Assesor, ITSM, Lotyšsko

ITIL Expert "příběh vývoje Nearshore Service Desku" Kinnevik/Tele2

Tele2 z rodiny Kinnevik zavedlo jednotný kontaktní bod pro incidenty ve všech aplikacích a pro všechny servisní skupiny – v roce 2011. Hlavní důvod pro toto rozhodnutí byly optimalizace nákladů a přesun správy IT desktopů k novému vendorovi.

Sdílené nearshore servisní centrum v Lotyšsku posloužilo jako základna pro nastavení nového servis desku, protože tam už více než 10 let byla skupinová “operační továrna pro billing”.

V příběhu se chci podělit o výzvy a získané zkušenosti z dvou etap – přesun projektu a další provoz a rozvoj služeb servis desku.

Prezentace pro stažení: PDF (8,10 MB)

O Vladimírovi Ivanovovi

Vladimír je konzultant a školitel v projektovém managementu a managementu IT služeb, certifikovaný IPMA-B a ITIL expert. Je členem boardu International Project Management Association v Lotyšsku, certifikační hodnotitel IPMA 4 úrovně a aktivní člen regionální společnosti itSMF. Školí programový a projektový portfolio management pro experty v projektovém řízení.

Je majitel ITSM LLC, společnosti, která řeší problémy s IT managementem, poskytuje konzultace a školení. Dále je CIO pro půjčování, adopci a adaptaci IT servis managementu a nástrojů.

Prezentoval na konferenci TFT12 o svých projektech v Rusku, kde využil Kanban board jako nástroj pro IT management při nasazování ITSM programu.